#011 – Style inspiration ~ Part I

Mä en teistä tierä mutta mä itte koen silloon tällöön tyyliorgasmeja. Varsinkin kun seuraalen bloggaaja-kollegoitani, street style-sivustoja, julkimoiden vaatevalintoja tai mikä harvinaisinta herkkua: koen sellaasen ihan livenä. Kokemani tyyliorgasmit eivät välttämättä ole sitä, miten tasan tarkkaan itteni pukisin mutta niissä on sitä legendaarista jotakin, josta saan inspiraatiota omaankin pukeutumiseeni.
Tyylihimojeni kohteita riittänee eli tämä ensimmäänen postaus on vain maistiaisena niistä, joita on varmasti luvassa liuta tulevaisuudessakin. Kuvat sieltä sun täältä -Hel Looks, Tampere Street Style, The Locals, Stockholm streetstyle sekä muista eri lähteistä löytyneet kuvat.
Mistä sä ammennat inspiraatiota pukeutumiseesi? Mikä saa sun jalkasi veteliksi aiheuttaen hehkulampun syttymisen aivojesi tyylinurkkaukseen?

 Ikuunen kroonistumani mustaa väriä kohtahan tuloo tässä ensimmääsessä väsäämässäni kollaasissa esille. Näistä yhrestä huomaa myös sen, miten kokonaan musta asukokonaasuus ei näytä ollenkaan pahalta tai liian mustanpuhuvalta vaan ainakin omissa silmissäni toimii vallan mainiosti. Mikäli pokkaa ei riitä koko mustaan asukokonaasuutehen niin sitä voi värittää esim. laukulla, vyöllä, koruilla jne. Hyvä keino myös saada valokeila osumahan johonkin tiettyyn asiaan -laukkuun, takkiin jne.- on pitää muu asukokonaasuus samanvärisenä.
 Mä olen jotenkin omalla kohdallani päätynyt vieroksumahan hattuja. Mutta tänä keväänä ihmeiden aika ei selevästi ole ohi sillä aion metsästää sen omanlaiseni hatun. Ja mikäs sen käytännöllisempääkään kuin kaunis hattu päätä suojaamaan mahrollisilta migreeni-kohtauksilta kesähelteillä -tai vaihtoehtoosesti peittämähän niitä surullisen kuuluisia bad hair-päiviä, joita ainakin itselläni tuntuu olevan liiankin usein. Näissä neljässä kokonaisuudessa tuloo esille paitsi hatut niin myös katseita kerjäävät asukokonaisuudet. 
Ylähältä vasemmalta huomaa mun rakastamani pallokuosin ja sen, että samaa kuosia olevat vaatteet mutta tyystin erilaaset väritykseltään taikka muutoon natsaavat hyvin yhteen -itse aion vielä joskus uskaltaa samaan tuossa samaa kuosia mutta eri maata-periaatteessa. Oikialla puolella ei ole mitään samaa kuin mustat sukkahousut, musta vyötärönauha sekä hattua kiertävä musta nauha -silti tuo koko asukokonaasuus vain sulautuu upeasti yhteen.
Vasemmalla alhaalla olevasta kuvasta tuli salamana mieleeni vanhat leffat, joihin ainakin itse myönnän olevani pahasti lätkässä. Kevään yksi trendiväreistä eli oranssi pääsee myös siinä valokeilaan eikä ollenkaan näytä hassummalta -edes tällääsen oranssia vieroksuvan silmissä. Oikialla puolella huomaa taas sen, miten hyvin sama väri koko asukokonaasudessa toimiikaan kun vain osaa oikein itsensä asustaa.

Näistäkin kolomesta kuvasta puskee esille hatut mutta ennen kaikkea omaan tyyliini natsaavat asukoko-

naisuudet, joista en vaan voi olla inspiroitumatta
ja malttamatto-
mana yritänkin muodostaa näistä sen oman versioni.
Eritoten puoleensa mua vetää lökämäinen, ylisuuri mekko, jossa ainakin itse tuntisin oloni hyvinkin kotoosaksi ja epäahdistavaksi -asioita, mitä pyrin pukeutumisessani painottamaan. Siihen yhristettynä sirot kengät -taikka sitten erittäin näyttävät mutta sirot- ja mahrollisesti myös katseita kerääviä koruja. Ja pakko näin vielä toistaaseksi hattuneitsyeenä myöntää: hattu on osaltaan kruunaamassa kokonaisuutta. Myös ylisuuren mekon päälle laitettu pitkä jakku toimii paremmin kuin mainiosti.
Jälleen sitä mustanpuhuvaa asua, johon oon kroonisen ihastunut mutta hyvin piristävillä, tyystin eriparia olevilla asusteilla. Ja ei voi muuta sanoa kuin, että toimii!
Tässä tuloo jälleen kerran ilmi se mun rakastamani lökämäisyys, joka ei kuitenkaan näytä liian teltalta. Ja tämän kevään myötä löytämäni rakkaus korkeavyötäröösiä ja ylhäältä pussimaisia vaatteita kohtahan.

Jälleen kerran: pallokuosi ja hattu. Vyö kuromassa vyötäröä esille ja erivärinen alaosa. Tykkään. Ei liene tarvetta selitellä yhtään tämän pidemmin miksi tämä asukokonaasuus yksinkertaasesti vaan kolahti.
Vanha kuva, jossa on ikuustettuna kolome tanssijaa. Rakastan tuota pitkää, epävartalonmyötäästä mekkoa. Simppeli mutta leikkauksiensa ansiosta siinä on sitä kaivattua jotakin. Tuohon yhristettynä sirot, eriväriä mekon kanssa olevat kengät ja joku hyvin simppeli koru tai koruttomuus niin avot! Päälle vaikkapa lyhyt nahkatakki jos ulkosalla ollessa on luvassa kylymää kyytiä ja kenkien kanssa natsaava laukku.
Mä en itte voisi kuvitellakaan ikinä pukevani näin montaa eri ulottuvuutta sisältävää asukokonaasuutta päälleni eikä tälläänen sekamelska ainakaan omissa silmissäni kovin tyylikkäältäkään näytä. Mutta jostain syystä tämä on asukokonaasuus, josta saan ammennettua omaan pukeutumiseenkin sitä legendaarista jotakin. Ainakin kun osaa oikein etsiä tästä sekamelskasta ne omat aineksensa täyrelliseen, omannäkööseensä, lookiin niin ei voi olla inspiroitumatta.

Tässä mua vetää puoleensa lökämäinen, rento, playsuit, jota vyöllä kurotaan lantiosta. Siihen päälle pitkä liivi ja joku asuste katseenkääntäjänä.
Kauniin ja elegantin simppeliä mutta samalla niin pysäyttävää. Jälleen kerran lökämäinen mekko kauniilla leikkauksella, musta neule, mustat kengät, mekon kanssa natsaavat polvisukat ja asukokonaasuuden kanssa yksiin käyvä laukku. 

Lievää paljastelua rintsikoiden näkyessä hitusen, helmaa kohti levenevä mekko, jossa vyö on edesauttamassa vyötärön näkyvyyttä. Musta laukku yhristettynä mustiin aurinkolaseihin ja kokonaisuutehen peittyvät kengät.

Mikäli tämän kevään trendiväriin oranssiin on ihastunut mutta on kuten allekirjoittanutkin eli vieroksuu sen käyttämistä omissa asukokonaisuuksissa niin reseptinä kyseisen vierastamisen lieventämiseen voisin antaa sen, että yhristää lohenpunaiseen taikka vaikkapa mustaan simppeliin mekkoon oranssin vyön ja lievän oranssin kengät taikka laukun. Tasapainottaa mielensä mukaan muilla asusteilla.

Asukokonaasuus, joka puree muhunkin. Simppeliä, rentoa ja tyylikästä. Lökäneule yhristettynä sukkiksiin ja korkeisiin korkoihin. Asukokonaisuutta ryhdittämässä laukku. Itse aion metsästään jostakin mustan, pitkän neuleen ja vaikka mustat sukkikset onkin oiva valinta niin voisin antaa valokeilan osua sähäkkyyttä tuoviin erivärisiin sukkahousuihin ja antaa muutoon asusteissa (laukku, kengät, mahrolliset korut) toistua neuleen väri.

Tämä asukokonaisuus on varastanut meikälääsen sydämen -niin täyrellinen kesähelteisiin ja neuleen kanssa viileneviin kesäiltoihin. Oma yhdistelmäni olisi musta, ohkaanen neule yhristettynä hienosti ja värikkäästi kuvioituihin bikinien yläosahan ja alaosaksi valitsisin joko pidemmät mustat paperbag-shortsit (nimimerkillä häpeän reisiäni) taikka sitten pussimaisen korkeavyötäröösen hameen. Jalkojen koristeeksi joko ballerinat, espadrillot taikka kiilakorkoiset kengät. Laukku tarvittaessa ja koruja fiiliksen mukahan.

PSST:  Mulla on monen monta luonnosta -kuten oikialla puolella löytyvästä Coming up-kohdasta voipi päätellä- postauksista meneillään mutta julkaiseminen tapahtunee oman arjen tahtiin eli hyvin epäsäännöllisen säännöllisesti. Oon pahoillani siitä, että postauksien tauot on mitä on mutta tässäpä sen taas huomaa: vauva-arki imaisee niin täysin mukaansa, että aika vaan liitelöö etehepäin eikä perässä meinaa pysyä. Päivät kuluu rytinällä ja yhtäkkiä talvi onkin muuttunut kesäksi.
Ikävä kyllä, sillä tämä muotia rakastava äitee tahtoisi postauksien ilmestyvän lyhyin väliajoin -mikä myös vatmasti edesauttaisi tämän vielä uutukaisen blogini lukijamäärän kasvattamisessakin. No, ehkäpä siihenkin unelmaan päästähän kunhan tuo täyrellinen Leo-poikamme kasvaa (mitä hän tuntuu jo nyt viisikuisenakin tekevän ihan liian pian) isommaksi : — )
Ja ompahan teitä ihania vakkarilukijoita siunaantunut jo muutama ja toivottavasti joukkoon uskaltautuisi lisääkin eikä epäsäännöllisen säännöllisesti ilmestyvien postauksieni tauot haittaisi -lienette myös ymmärtävän, että miksi näitä tosiaan ilmestyy vaihtelevin väliajoin ; — )

Articles from Partners

Follow:
Share:

8 Comments

 1. May 12, 2014 / 1:08 PM

  Totta tuokin mutta itte oon huomannut, että se on monesti myös tottumis-kysymys -kun ei ole tottunut johonkin niin se aluksi saattaa tuntua hyvinkin oudolta mutta kun silimä tottuu niin aika usein käy myös niin, että se silimä lepääkin eli tottumisen kautta ahkeraan kulutukseen ja kenties jopa oman tyylin peruspilareiksikin : — )

 2. May 12, 2014 / 1:08 PM

  Monestikin käy niin että tyyli johon ihastun ikihyväksi, on sellainen jota en kuitenkaan missään nimessä saisi puettua itse päälleni. Kumma juttu mutta näin se menee usein! Esimerkiksi nyt monessa blogissakin nähty kirkkaan vrinen yksinapillinen bleiseri. Upean näköinen, muttei minun päälläni.

 3. May 12, 2014 / 1:08 PM

  Siksipä ne tänne päätyikin ja kenties tälläänen hattuneitsyt vielä niihin kunnolla hurahtaakin! ; — ) Suosittelen ehrottomasti hatun ulkoistamista ihmisten ilimoolle -oikean asukokonaisuuden kera se näyttää tyylikkäältä ja hyvin käytännölliseltäkin kun suojaa päätä : — )

 4. May 12, 2014 / 1:08 PM

  Makeita hattukuvia! :)) Täällä nautittiin tänään partsilla auringosta hattu päässä, ehkä seuraavaksi uskaltaudun sen kanssa jo ihmisten ilmoillekin 😉

 5. May 12, 2014 / 1:08 PM

  Thank you both guys very much for the comment! It's always great to hear that people like what I'm doing : — ) I will follow your blog -it's really nice!

  Psst: I've planned to begin soon to write a english summary to every post I make.

  With love, Elizabeth.

 6. May 12, 2014 / 1:08 PM

  Itse oot murunen ♥
  Ilo kuulla, että vaikutusta on ja toivottavasti mun postaukseni inspirois muitakin : — )

 7. May 12, 2014 / 1:08 PM

  Moi muru, ja kiitos ihanasta kommentistasi lapsettomuus-tekstiini! Vastasin sulle foorumin puolella päiväkirjassani, koska kyse on niin henk.koht. asiasta – plus, että blogini miespuolisille lukijoille siinä saattaisi olla… kröhöm, vähän liikaa naisellista informaatiota ;D

  Muuten todella inspiroiva tää tyylipostaus! Säästit mut lähes joka aamuiselta "ei oo mitään päällepantavaa" -angstilta.

  Oot rakas <3

I would love to hear your thoughts! Thanks for sharing and have a wonder-filled day chasing your dreams!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: