#033 – The reality check: Donatella Versace

[From: Pinterest]

When I heard about H&M and Versace’s co-operations I was more than thrilled but after
reading this and some other stuff about Ms.Versace’s thoughts about real womens… well, let’s just say that not in a good mood at all because this kind of stuff really pisses me off! And that kind of stuff really is something to think about before buying(=supporting) Versace’s clothes -in or out of H&M.
I hope you read this post from blog called ‘Hangry Hippo’ because all that I have to say it’s right there!

So, did this reality check about Ms. Versace change anything for you?

[From: Daily Mail]

Kun tämä artikkeli marraskuussa näki päivänvalonsa niin on tehnyt siitä lähtien mieli kirjoittaa asiasta myöskin tänne blogin puolelle -Lärvikirjassani asiaa tuli jo silloin puitua vihaisella otteella varustettuna. Kenties silläkin uhalla, että tulen saamaan vihaisia katseita osakseni kun tämän julkaisen mutta maailma on onneksemme täynnä eroavia mielipiteitä -myöskin itse muotimaailmasta. 
Tämän artikkelin tienoilta ja etenkin sen faktan, että Ms. Versace OIKEASTI on sitä mieltä, että naiselta näyttävät naiset niiden tikkulaihojen sijaan eivät sovi hänen brändilleen niin kyseinen naikkonen ja sitä kautta hänen tuotteensa (niiden ostaminen kuluttajana -H&M:n mallistosta tai itse Versacelta- kun merkitsisi myöskin Versacen kannattamista) ovat eläneet ajatuksissani ja teoissani boikotissa -ja sellaisena pysyvätkin siihen saakka kunnes tapahtuisi sen kaltainen ihme (mikä Versacen kaltaiselta brändiltä varmasti myös tarttuisi muuhunkin muotimaailmahan eli asioihin saattaisi tulla positiivistakin muutosta), että hän alkaisi suosimaan muitakin kuin elottoman luurankomaisia catwalk-malleja, jotka myös osaltaan ruokkivat vahvasti tätä vääristynyttä käsitystä nykyajan “kauneus”ihanteista.
Ironisinta tästä tekee se, että Versacen oma tytär, Alessa, omaa saman historian kuin itse allekirjoittanutkin eli anoreksiahelvetin ja epäilen, että Alessan tilannetta tuskin ovat edesauttaneet hänen äitinsä ajatukset naisellisuudesta (sanavalintana siksi, että itse en ainakaan miellä niitä catwalkeilla kulkevia, luurankomaisia kapistuksia, naisellisuuden perikuviksi sillä itselleni ne kuvastavat lähinnä suunnatonta pelkoa luisevuuden aiheuttamasta hengenvaarasta ja luiden rumuudesta -näin ollen katseeni kiinnittyy lähinnä kuolemaisillaan oleviin malleihin kuin itse vaatteisiin). 
Kun kuulin H&M:n ja Versacen yhteistyöstä olin enemmän kuin innoissani mutta tutustuessani paremmin Versacen julistamaan ajatusmaailmaansa en kykene enää näkemään niitä luksukkaampiakaan vaatteita kovinkaan positiivisessa valossa sillä meillä kuluttajilla on vain ja ainoastaan yksi tapa vaikuttaa eli ostamatta jättäminen ja ostaminen, joka tarkoittaa käytännössä niin tuotteen kuin tuotteen tekijänkin kannattamista millä todellakin on merkitystä koska juurikin niillä valinnoillamme meillä on mahdollisuus vaikuttaa. Siitä syystä olen meleko tarkka asioissa, joita ostelen enkä näe syytä ostaa ainuttakaan tuotetta missä Ms. Versacen nimi on koska silloin tukisin häntäkin -sairaalloisen ajatusmaailmansakin kera. 
Tästä syystä en enää itse kuolaile Versacen vaatteiden perään kuten todella moni muista muotibloggaajista mutta tällä postauksellani tarkoitus onkin levittää tietoisuutta kyseisen suunnittelijan julistamasta hehkutuksesta size zeroa kohtaan -ja kenties sitä kautta joku muukin alkaa Versace-boikottiin?
Olen tietoinen siitä, että muotimaailmassa suurin osa suunnittelijoista käyttää malleinaan niitä luurankomaisia kapistuksia ja vaikka haluaisinkin asian muuttuvan niin olen tavallaan jo tottunut siihen mutta se, että Ms. Versace on sen lisäksi myös ilmaissut sen, että tavalliset, oikeat, naiset eivät sovi hänen brändinsä imagoon kertoo jo erittäin huolestuttavasta seikasta -lisäksi asia ihmetyttää myös sen vuoksi, että kyseinen naikkonen tekee yhteistyötä H&M:n kanssa, joka mainostaa tuotteitaan KAIKILLE vartalotyypeille -Versace itse ei kertomansa mukaan jaa samaa arvomaailmaa.
Tierän, että Versacen kaltaista vaikutusvaltaista muotitaloa ei muutaman ihmisen boikotoinnilla saada ajattelemaan yhtään mitään ruokkimastaan ajatusmaailmasta mutta itse en ainakaan näiden oleellisten faktojen vuoksi pystyisi kantamaan yhtään Versacella varustettua vaatetta/asustetta ylläni  hyvällä omallatunnolla -ja se on minun valintani kuluttajana. 

Vaikuttaako tämä realitytsekkaus (eli se, että oikeat naiset eivät sovi Versacen brändiin) mitenkään omaan kulutukseesi ja mitä ajatuksia tämä herättää teissä?

Imagine that only fifty years ago it was all so different: “skinny” was something to avoid / Kuvitelkaa, vain 50 vuotta takaperin kaikki oli toisin ja laihuus ei ollut mitään tavoittelemisen arvoista vaan jotakin, mitä tulisi välttää kuin ruttoa, 
minkä vuoksi tämänkaltaiset mainokset olivat peruskauraa:
[From: Pinterest]Fuck your fascist beauty standards!
“Fighting for one’s dreams is the best way to create a better reality.”

Articles from Partners

Follow:
Share:

I would love to hear your thoughts! Thanks for sharing and have a wonder-filled day chasing your dreams!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: