#082 – “We all have a responsibility to fight against eating disorders.” Franca Sozzani

I know, a heavy topic… but an important one so please, read this. With your heart.
Even though this is a fashion blog and will always be, I love to write about other themes too (decorating, our little one, DIY recipes, everyday highlights and also my profunditys about things). And one of those profundity themes in my blog is trying to spread ‘You Are Beautiful As You Are’ message. Why is that?

It’s because loving yourself is a lifelong commitment and by making this commitment a firm, strong, everything falls into place. I’ve learned it the hard way and because I’ve been suffering from anorexia for 10 years now (right now I’m in recovery but it’s a very long progress after hating myself for too long), loving yourself is something that I’m still learning. You can read my story HERE
I’m not ashamed (I used to be) of my disease because I believe that silence is not an option -it helps no one. Instead, openness about these things really helps and that’s the reason why I’m telling my story quite openly. Not even close all things that this disease holds inside it but I’ll tell those things that are relevant, things that may help someone and things that helps outsiders to see what this disease really is.
I also believe that as a blogger, lover of fashion and something I dedicate a lot of my time to I have a responsibility and somehow also an opportunity to affect people. Because we all create beauty with our attitude, our behavior and our actions -it’s all up to us.
These are the reasons why this blog fights against eating disorders and is spreading ‘You Are Beautiful As You Are’ message.  

So, I didn’t need even time to think about when Vogue.it  announced for all of us a challenge to become an ambassador -fighting against eating disorders and pro-ana and pro-mia websites by our blogs. That’s why I’ve created a new page called ‘Love Yourself!’ as a special section inside my blog (opening after the weekend when it’s ready). It’s a place where you’ll find relevant links and links to my relevant posts. 
But most of all it’s a place FOR YOU. If you’re dealing with this heavy issue or if you know somebody who is struggling with an eating disorder. It’s a place where you can ask me anything and a place where I try to help YOU. Mostly in finnish but also in english. Let me be there for YOU. Try to remember that you’re not the only one struggling with these heavy issues and you’re not fighting alone. 
Beside of ‘Love Yourself!’ page I’ll keep posting Love Yourself posts and spreading ‘You Are Beautiful As You Are’ message. Because
“To love oneself is the beginning of a lifelong romance.” (Oscar Wilde) and we all owe that commitment to ourselves.

Remember that you cannot weigh beauty because all of us are perfect exactly as we are -with all our flaws and problems, there’s no need to change anything. But all we need to change is the thought that we have to change. You can never be truly happy about yourself if you’re broken inside.
Eating disorders are not beautiful and never can be.  To be beautiful, you must be healthy and to be healthy you must attempt to not succumb to these illnesses. Of course, beauty is indeed a matter of taste but it can only be achieved through being healthy and happy -if beauty hurts, we’re doing it wrong. Food is not the enemy, self-hate is. You don’t need to be skinnier  –you need to love yourself!

Tiedän, jälleen kerran vakava aihe mutta äärimmäisen tärkeä sellainen. Ja aihe, joka valitettavasti koskettaa liian monia ihmisiä ikään tai sukupuoleen katsomatta. Siksi pyydänkin teitä lukemaan tämän, sydämellänne.
Vaikka haluan blogini olevan ennen kaikkea muotiblogi ja sitä se tulee aina olemaankin, niin olen ottanut myös omanlaiseni linjan jakaa kanssanne muitakin teemoja silti säilyttäen muotipainoitteisuuden blogissani (muut teemat liittyvät sisälläni asustavaan sisustuskärpäseen, tee-se-itse meininkiin, meidän pikkuiseemme, arjen tähtihetkiin ja syvällisempään jurinaani).
Mitä suluissa viimeksi mainitsemaani asiaan tulee, niin yksi niistä syvällisimmistä jurinoistani liittyy yritykseeni takoa kaikkien kalloon se fakta, että jokainen meistä kelpaa juurikin sellaisena kuin on ja kaikki ovat omalla tavallaan äärimmäisen kauniita. Itsensä hyväksyminen ja rakastaminen ovat viestejä, joita haluan välittää bloginikin avulla etehepäin. Miksi?

Koska itsensä rakastaminen on elämänmittainen prosessi ikiliikkujan tavoin -ja ennen kaikkea asia, joka toimii ainoana avaimena sille, että kaikki palat loksahtavat kohdalleen. Mä itse jouduin oppimaan sen kantapään kautta ja koska mä sairastan anoreksiaa kymmenettä vuotta (tällä hetkellä alkutaipaleella parantumisessani, joka vaatii vuosien kivistä työtä), niin itseni rakastaminen ja hyväksyminen ovat  asioita, joita olen vasta opettelemassa. Pääset lukemaan tarinani tästä.

Olen saanut niin kiitosta kuin huutoakin siitä, että puhun sairaudestani julkisesti -joidenkin mielestä se on häpeällinen, yksityinen asia kun taas jotkut ajattelevat asiasta samalla tavalla kuin mitä mä itsekin: vaikeneminen ei auta ketään vaikka asia yksityinen onkin. Vaikenemisen sijaan rohkeus auttaa muitakin olemaan rohkeampia, avoimempia, joka taas ainakin omalla kohdallani on ollut iso avain edistymiseni kannalta. En enää häpeä sairauttani ja uskallan sanoa sen ääneen sillä häpeäminen ei auta mitään -se on aikalailla sama asia, kuin kieltäisin pitkän ajanjakson omasta historiastani sillä sairauteni on valitettavasti näytellyt yhtä pääosista omassa elämänkerrassani.
On tullut myös vastaan heitäkin, jotka ovat häikäilemättömästi käyttäneet sairauttani aseenaan -niin läheisimmillenikin kuin ihan itsellenikin-, johon en voi kuin todeta, että kenties hekin joku päivä aikuistuvat (ja mainittakoon, että nämä kyseiset henkilöt ovat pääpiirteittäin olleet äitini kanssa samaa ikäluokkaa, mikä taas lienee osoitus siitä, että ikävä kyllä kaikkia ei elämä tule koskaan kasvattamaankaan). Voin myös todeta sen, että koen olevani ihmisenä eheämpi kuin tuolle tasolle alentuvat ihmiset -vaikeudet kun ovat se ainoa tapa kasvattaa sitä henkistäkin pääomaansa- ja mikäli joku on päättänyt jatkossakin käyttää sairauttani aseenaan joko suoraan minulle tai vasten läheisteni kasvoja, niin be my guest -se kun on yksi niistä aseista, joilla minä tulen voittamaan.

Vaikka julkisesti tuonkin sairauttani esiin, niin tulee olemaan aina enemmän asioita, joita en tule koskaan julkisesti kertomaan sairaudestani ja kamppailustani koska on niin paljon asioita, jotka ovat äärimmäisen yksityisiä -sen sijaan tulen kertomaan ne olennaisimmat asiat, joista saattaa olla apua kanssasairastajille sekä asioita, jotka auttaisivat ulkopuolisiakin näkemään paremmin sairastavan pään sisälle. Jonkun silmissä saatan kertoa kaiken mutta uskoisin, että vähintäänkin kanssasairastajani tietävät, että reippaasti yli puolet tarinasta jää pimentoon niiden liiallisen yksityisyyden takia -asioita, jotka vain ne kaikista läheisimmät tietävät.

Tämän asian tiimoilta mulla onkin ilo julistaa eräs asia; Fashion Poetry on liittynyt syösmihäiriövastaiseen taistoon yhdessä Vogue Italian kanssa. Jos tämä taisto on sullekin sydämen asia, niin liity ihmeessä sanansaattajiin mukaan (ohjeistus Vogue Italian nettisaitilla)! 

Ja sanansaattajana olen myös luonut blogiini uuden sivun (avajaiset viikonlopun jälkimainingeissa jahka saan sen tässä arjenmyllerryksessä valmihiksi!): Love Yourself! (Rakasta itseäsi!), joka tulee toimimaan erityisenä kanavana blogissani. Se on paikka, josta tulet löytämähän oleelliset linkitykset eri sivustoille sekä linkit tätä aihetta käsitteleviin postauksiini. 
Mutta ennen kaikkea se tulee olemaan paikka juurikin SUA varten! Jos olet yksi niistä kanssasisaristani/veljistäni tai jos joku läheisesi on. Se tulee olemahan paikka, jossa mä yritän auttaa SUA ja vastailla kysymyksiisi. Enimmäkseen äidinkielelläni mutta jonkin verran myös englanniksikin. Anna mun olla täällä SUA varten. Yritä myös muistaa, ettet ole ainoa tälläisten ongelmien kanssa etkä tosiaankaan taistele yksinäsi.
Love Yourself!-sivun ohella jatkan aihepiiriin liittyvien postauksien tekoa ja ‘Kelpaat juuri sellaisena kuin mitä olet’-viestin välittämistä. Koska itsensä rakastaminen on alku elämänmittaiselle rakkaussuhteelle (Oscar Wilde) ja meistä kaikki ovat velkaa sen itselleen -olemaan itsensä kanssa parhaita ystäviä.
Muista, että kauneus ei ole puntaroitavissa sillä meistä jokainen on täydellisen kaunis/komea juurikin sellaisena kuin on -kaikkine (kauneus)virheinemme ja ongelminemme eikä kenellekään ole tarvetta muuttaa yhtään mitään. Sen sijaan ainut asia, jonka tulisi muuttua on se, että koemme, että on jotain muutettavaa. Itseensä ei koskaan kykene olemaan tyytyväinen, jos on sisältä rikki.
Syömishäiriöt eivät ole kaunista katseltavaa eivätkä tule koskaan olemaankaan. Ollaksemme kauniita, meidän tulee olla terveitä ja että pysyisimme terveinä, niin meidän on pysyttävä erossa itsensä satuttamisesta. Kauneushan on aina katsojan silmissä mutta sitä ei kyetä saavuttamaan ilman terveyttä ja onnellisuutta -jos kauneus sattuu, niin teemme sen väärin. Ruoka ei ole vihollinen mutta itseviha on.
Sulla ei ole tarvetta olla laihempi
mutta sulla on velvollisuus rakastaa itseäsi!

[From: Pinterest]

Articles from Partners

Follow:
Share:

I would love to hear your thoughts! Thanks for sharing and have a wonder-filled day chasing your dreams!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: