#129 – A Glance into the Fall

[From: X]
Well, even though Fashion Poetry have a deliberate alignment for  introducing trends when they’re already standing on the threshold, I couldn’t help myself from writing an article about my pre-fall faves this time. So, let’s just say that the exception proves the rule, right? ; — )
Plus, when you’re looking outside and snow is falling on the ground, there’s not exactly the perfect timing for putting on those bikinis {which are already arrived in the shops} yet, so you may consider this article as an inspiration for your winter style.

I absolutely l-o-v-e  pre-fall and resort collections. First of all, pre-fall and resort collections takes us inside of couturiers heads by offering an easy way to getting to know what’s going on inside of their worlds of inspiration. This applies especially if you’re only a catwalk rookie.
So, I think that these collections 
make the threshold between a {fashion}cunsumer and couturier lower {after all, those collections are more commercial than the main collections for a reason} and as if profane the couture.
Plus, I personally think these two as an appetizer for us who wait patiently for the main courses of fashion -they may not introduce the upcoming trends but they clearly foreshadows the upcoming collections. And, as Fashion Telegraph once put it,
“waiting six months between fashion shows… is just not an option”.

So, before it’s time to take a overdose of  fashion weeks in the four fashion capitals of the world, let me show you what the world of pre-fall’s 2013 has to offer -from my perspective. Here’s the cutting edge:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Vaikka blogissani olenkin tietoisesti ottanut sen käytännöllisen linjauksen, jossa tulevien sesonkien trendejä esitellään  vasta sen kynnyksellä tai ollessa jo läsnä, niin nyt jouduin pre-fall-mallistojen vietäväksi sen verran pahoin, etten kykene olemaan aiheesta postaamattakaan. Vaikka se sisäinen tyylifilosofini tällä hetkellä enemmän kesäisistä tyylimaisemista inspiroituukin.
 Oon mä kyllä jonkin verran edellisinäkin vuosina näitä kolunnut, mutta  nyt mä olen pre-fall-mallistojen julkaisusta lähtien tehnyt jotain itselleni epätyypillistä; ahminut niitä sangen innokkaasti. Ja miettinyt, että miksenköhän mä sitä ole ihan näin hartaasti jo aiempina vuosina tehnyt…
Tunnetustihan siis tällä alalla tupataan elämään Neiti Aikaakin edellä, joten pieni kurkistus ensi syksyyn lienee paikallaan pre-fall mallistojen muodossa.

Jos jollekin tuo loppulauseessa oleva sanahirmu, ‘pre-fall mallisto’, tuottaa pääänvaivaa,  niin seuraavaksi luvassa pientä infonpoikasta. Eli pre-fall mallisto on  resort/cruise-malliston ohella näitä nk. ‘väliinputoaja’-mallistoja, joiden ilmestymisajankohta uppoaa päämallistojen{=kevät/kesä & syksy/talvi} väliin. Ne ovat myös kaupallisimpia mallistoja. Kattavampaa tarinointia löydät mm. täältä.

Näissä
väliinputoajissa mua erityisesti kiehtoo huippumuodin arkistaminen
-ne ikäänkuin inhimillistävät sen kynnyksen muotikuluttajan ja huippusuunnittelijan välillä. Tarjoavat mahdollisuuden -myös catwalk-noviiseille- tutustua siihen, mitä huippusuunnittelijoiden mielenmaisemassa pyörii. Ne myös tarjoavat lievän mahdollisuuden ennakoida sitä vielä julkaisematotonta päämallistoa.
Tällä hetkellä se ennakoiminen tosin käy vähiin, sillä muotiviikot on jo bailailtu läpi  Hong Kongin, Berliinin, Barcelonan, Tukholman ja Kööpenhaminan osalta. Tänään päättyy muotiviikkobailailut Montrealin osalta, ja tänään päästään myös nauttimaan niistä New Yorkin osalta, jonka jälkeen Jakartasta ja Lontoosta. Loppukuusta piipahdetaan Milanossa, helmi-maaliskuun vaihteessa Pariisissa, maaliskuun keskivaiheilla Tokiossa. Maaliskuun lopun ja huhtikuun alun häämöttäessä bailaillaan Kiinassa ja Venäjällä. Huhtikuussa muotiviiikkobailuilu päättyy Shanghaihin.

Enivei, vaikka syksy 2013 kaukaiselta ajatukselta todennäköisesti kuulostaakin, niin täällä pakkaslukemien luvatussa maassa  syysmallistoista inspiroituminen lienee ajankohtaisempaa kuin mitä jo kauppoihin saapuneista bikinimallistoista inspiroituminen.
Eli ottakaahan tämä siltä kannalta ; — )
Olisin halunnut jakaa kanssanne abouttirallaa kymmenissä postauksissa niitä  lemppareitani pre-fall-mallistoista ja muutaman suunnittelijan kokoelmat jopa kokonaisuudessaan, mutta tällä kertaa sisäinen järjenääneni vei voiton.
Eli jaan kanssanne omissa silmissäni kärkijoukon  {myönnettäköön, että suoritin muutamat arvonnatkin, sillä en vain raaskinut päättää niistä monista upeista vaihtoehdoista}  kera lyhyiden muistiinpanojen:

1:
Kruunaa pörröneuleesi statement-henkisellä vyöllä Balmainin tapaan.
2:
Mä olen 110% Chloén rakastaja -heillä ei oikeastaan ole ainuttakaan mallistoa, joka ei olisi sykähdyttänyt. Tähänkin kollaasiinMagsiin olisin halunnut laittaa malliston kokonaisuudessaan, mutta suoritinpa sitten arvonnan, johon päätyivät nämä viisi lookia.
Ensimmäisessä lookissa katse kiinnittyy takin alta pilkehtiviin puseron hihoihin, jota ilman veikkaisin koko asukonaisuuden muuttuvan radikaalisti sillä pienet jutut ovat usein se juju asukokonaisuudessa. Toinen lookki on osoitus siitä, miten printikkyyskin pysyy maltillisena ja klassisena, kun värimaailma on yhtenäinen. Neljänteen lookkin rakastuin palavasti; niin simppeli, mutta silti täynnä twistiä. Viidennen lookin takki varasti sydämeni, jonka seuraamana taidan suorittaa hieman diy-meininkiä toteuttaakseni tuon ihastuttavan, reikäkuvioidun helman.
3:
Jälleen kerran osoitus siitä, miksi rakastan yksityiskohtia vaatetuksessa.
They make the look.
4:
Sitä Jotain tässä Fendin lookissa vain on.
5:
Mä olen vakaasti juurikin niitä ihmisiä, joiden arkilookki on suht juhlava, ja sellaisessa tunnen itseni rennommaksi kuin mitä tuntisin “alipukeutuneena”. Jokainen tietysti tyylitallaa tavallaan, mutta omasta mielestäni niitä vaatekaapin juhlahelmiä kannattaa sovittaa arkenakin, ja tässä Christopher Kane näyttää malliesimerkkiä sen käytetään-vain-kerran-juhlapuvun käyttökertojen lisäämisessä: asukokonaista se arkisella neuleella, matalapohjaisilla kengillä ja kokonaisuuden yhteennitovalla hennolla korulla.
6:
Kate Spade muistuttaa, että kepeä väritunnelma ei ole mahdottomuus syksyn pimeydessäkään. 
7:
En normaalisti ole Vuittonin naisia sitten alkuunsakaan {ellei tätä LV-tempausta lasketa}, mutta tämä pre-fall-mallisto sai mutkin LVoettamaan. Ekassa lookissa nähdään printtien yhdistelyä klassiseen tapaan, seuraavassa mua sykähdytti mittasuhteilla leikittely pitkän takin ja minimekon yhdistelmänä. Seuraavassa kaksikossa erityisesti tuo kultaa hohtava, kuvioitu takki, jonka vyömekanismi imartelisi kantajaa kuin kantajaa {note to myself: ala metsästämään itsellesi samanlaista tai tuunaa sellainen} vei sydämen. Viimeisessä kaksikossa, jotka valitsin mua puhutteli eritoten kullan eri värimuodot: bikermainen takki hohtaa hentoa kultaa, ja hameessa ja laukussa värimaailmat yhtyvät.
8:
Jos ei vielä ole tullut täysin selväksi, niin koen leopardiprintin hyvinkin omakseni {mikä puhuttelee ironiallaan, sillä useampi vuosi sitten vannoin sen kauheuden nimeen, ja ihmettelin äitini ihastusta kyseiseen printtiin… no, ei omena kauas puusta pudonnut}. Näissä No.21 toteutuksissa leopardimaisuus on väriltään sinänsä hento {lue: ei pistä silmään niin voimakkaasti}. Ekassa lookissa leoparditakki on yhdistetty tummanpuhuviin printtikuvioihin, ja toinen lookki on osoitus siitä, että printit ja voimakkaat värit kuuluvat yhteen.
9:
Oscar de la Rentakaan harvoin epäonnistuu silmissäni, ja tällä kertaa ekan lookin tyttömäisyys, mutta sen soveltuvuus silti bisnestyyliinkin havahdutti. Toisen lookin mielettömän upea, kultainen fringe-mekko, puolestaan sykähdytti. Äärettömästi.

[Thanks Style.com and WWD.com for photos and The Fashion Mags helping me 
pass time by making it easy to create a new mag!]

 10:
Mä olen viimeisen päälle kultaihmisiä, mutta viimeistään nämä kaksi Prabal Gurungin lookkia onnistuivat virittimään tyylitaajuuteni hopeanhohtoiseenkin tunnelmaan. Ensimmäisessä mua viehätti erityisesti erilaisten printtien yhdistäminen voimakkaaseen hopeaan -sitä kun tulee itse usein hillittyä niin printtejä kuin paljettihameitakin yksivärisyydellä, mutta eipä tuokaan yhdistelmä ollenkaan pahalta näytä.
11:
Mulla on nyt selkeästi jokin juttu meneillään näihin pörröpaitoihin, ja tämä olisi pitkälti sitä, miten sellaisen yhdistäisin. Rento, mutta ehdottoman chic!
12:
Raitaa, elämellisyyttä, palloja -mitä muuta kyseisten elementtien rakastaja voisikaan asukokonaisuudelta toivoa? Ja yksi pakko-saada-vaate lisää; tuo jakku olisi 110% mua.
13:
Vaikka pääasiassa eläimellisten printtien rakastaja olenkin, niin käärmekuosia -niin in kuin se tulevanakin muotikautena onkin- olen karttanut kuin ruttoa. Vaan enpä enää tämän Reed Krakoffin version nähtyäni, joka puhuttelee myös ihastuttavalla rentoudellaan.
14:
Rochasin mallistot kuuluvat myöskin lemppareihini, ja tässä asukokonaisuudessa yhdistyy niin sporttisia kuin viimeisteltyjäkin elementtejä. 
15:
Tämän Sachin + Babinkin malliston olisin voinut myöskin julkaista kokonaisuudessaan, mutta tyydyin valitsemaan yhden suosikeistani, joka osoittaa ettei mustavalkoisuuden tarvitse olla tylsää. Ja kenties näillä printtihousuillakin oli jotain tekemistä päätökseni kanssa ; — )
16:
Saint Laurent viehätti meikäläästä mustanpuhuvuudellaan, materiaalivalinnoillaan sekä muista erottuvalla kuvien taiteellisuudellaan. 
17:
Luonnollisesti mua vetää puoleensa Chloén pikkusiskokin See by Chloé. Näissä kahdessa erilaisessa asukokonaisuudessa mua viehätti erityisesti printtien loiste pastellisessa värimaailmassa sekä tikkitakki, joka hurmasi hopeanhohtoisuudellaan.
18:
Sportmax kuuluu niihin ehdottomiin lemppareihini, ja tästä asukokonaisuudesta löytyy ratkaisu jo jonkin aikaa himoitsemaani sporttiseen eleganssisuuteen. Kotelomainen tekoturkistakki, baseball-henkinen lakki, tikkilaukku, balleriinat kera huomiota herättävien sukkien = pure love! 
19:
Jatkumoa lemppareihini Stella McCartneyn muodossa. Ja jälleen kerran oversize-pörröpaitaa -tällä kertaa printtihousujen kera.
20:
Valentino ei petä koskaan, ja erityisesti näihin kahteen asukokonaisuuteen rakastuin.
Oli asukokonaisuus sitten printikäs tai yksivärinen päästä varpaisiin, niin Valentino näyttää oivan keinon saman teemaan murtamiseen; erilaisten materiaalien {kuten tässä sifonkinen paita ylläpitää asukokonaisuuden kiinnostavuutta} hyödyntäminen. Itse olen tähän saakka lähinnä tyytyväisenä seuraillut sivusta samaan printtiin pukeutumista päästä varpaisiin, mutta tämäntapaisena voisin jopa kuvitellakin sellaista käyttävänikin.
Viimeinen lookki havainnollistaa sen, ettei mustanpuhuvuuden tarvitse aina olla synkkää tai tylsää. Musta tikkitakki mustalla kuvioinnilla, housut, läpinäkyvä pitsimekko, mustaglitterinen laukku ja hieman ihoa paljastavat kengät takaavat epätylsyyden.

What’s your relationship to pre-fall and resort collections?

Entä mikäs on oma suhteesi näihin väliinputoajiin?

Articles from Partners

Follow:
Share:

I would love to hear your thoughts! Thanks for sharing and have a wonder-filled day chasing your dreams!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: